.macskaszem.

    

Eszter ~ áprilisi kos vagyok, fejtetőig szerelmes, egydarab feketemacska nélkülözhetetlen úrnője és nénikéje, színészkettő, virágkötő, pedasszisztens. Még szeretnék tanítónéni is lenni, hogy valamit hozzátehessek a társadalomhoz, szeretetet adhassak és jóra taníthassam az apró embergyermekeket. Kattanásom a festés és a tenger, a napraforgó, a levendula, s a természetbe vetett töretlen hitem. A képeket direkt ferdén teszem fel a falra; nem szeretem a szimmetriát és menekülök a monotonitástól.


 
Információ

ez egy Blog.
Nem holmi fékezhetetlen közlési kényszer hajt, csak szeretek írni olyan dolgokról, amik éppen foglalkoztatnak enge fgjbagprlnhernhe - és a macskámat. (egyébként értelmesen is tud fogalmazni, ha akar...)
2018.04.28-án nyitottam meg és addig marad nyitva, amíg meg nem unom.
A design kódjáért köszönet
Lindának.

 
Archívum
Friss bejegyzések
2018.05.02. 19:28
2018.04.30. 18:50
2018.04.28. 19:39
2018.04.28. 18:41
2018.04.28. 17:21
Friss hozzászólások
Még nincs hozzászólás.
 
Emberek
Indulás: 2014-07-14
 


Felfröccsenések

Macska-kaparás

Éppen békésen meditáltam a verandán a kedvenc székemen, amikor egyszer csak kirobbant az Úrnőm a kávéjával (hajnali fél hétkor!) és megint azt a mondatot hallatta velem, hogy 'hát hol van én cicám?' Ilyenkor már tudom előre: valószínűleg az következik, hogy az arcombabámul és tyuntyorog nekem hogy mennyire szép vagyok meg ügyes, azért mert egy széken fekszem és alszom. (Vagyis próbálnék, ha hagyna.) Egyébként nagyon jól esik a dicséret, de ma is éjszakai portaszolgálatot kellett teljesítenem és ott bizony ébren Kell lenni! Mordon professzor is megmondta az egyik Harry Potter könyvben: 'Lankadatlan éberség!'. Most a hetedik kötetnél tartok, a kedvenc szereplőm McGalagony. Nem is tudják ebben a házban, hogy én mennyire intellektuális vagyok, már azon is meglepődnek, ha kinyitok egy ajtót. Mondjuk szerintem az Úrnőm sejthet valamit, különben miért dicsérgetne egyfolytában? 
Tegnap átjött a szomszédlyány mert előre is boldog névnapot akart kívánni nekem, de az anyukám elzavarta, nehogy elkapjak tőle valami rühizét. Pedig olyan szép hosszú haja van és kék szemei. Jól van, nem annyira képességes, mint én, dehát könyörgöm, két egyforma ember sincsen, nemhogy macska! 
Mostanában nem eszem már annyit. Fogyózom. Ez a fekete bunda egyébként is kezd nagyon meleg lenni. Valamelyik nap itt arról beszélgettek, hogy valamikor az emberek azért ölték meg a fekete macskákat, mert féltek tőlük, meg azt hitték boszorkányok. Hogy élhetnek ekkora barmok a Földön?! Mi csak a boszorkányok segédjei és őrzői vagyunk. Hát komolyan mondom, ha a műveletlenség fájna...! Nem is zaklatom fel magam, mindjárt kezdődik a műszak. És különben is névnapom van. 

2018.05.02. 19:28, Zsigmond

arcoskodás

Nem szokásom szépségápolás témakörben kinyilatkozni, de tavaly az egyik darabban annyi szart kentem a szemem alá egy sminkelős jelenetben... - az még csak hagyján, hogy mennyit, nade Hogyan! Mint egy állat. Nem kevés időmbe telt, mire rájöttem, hogy mi a francért ráncosodom huszonötévesen - persze mert a hétköznapokban is ugyanilyen állat voltam és nem figyeltem oda apró, ámde igen jelentőségteljes dolgokra. Nyilván számos oka lehet a korán érkező, nemkívánatos vendégeknek, ám felhívnám rá a figyelmet, hogy a vékony bőrrel érdemes meglehetősen óvatosan bánni és ha lehetséges, elkerülni a mindennapos kivakolását az arcnak. Ám mivel ez az esetek többségében mégis elkerülhetetlennek bizonyul - természetesen mindenkinél más-más okokból kifolyólag -, íme néhány jótanács/tapasztalat, melyeket úgy gondoltam, hogy leírok ide, hátha más is örömmel felvenné a harcot a kis szemetekkel!:

- A szemed alá mindig a gyűrűsujjad ujjbegyével, s apró, körkörös mozdulatokkal vidd fel az alapozót. Ez a leggyengébb ujjad. Ne húzd és nyúzd a bőröd, legyél vele türelmes.

- Szerintem baromság, hogy a napszemüveget csak nyáron lehet hordani. Nyugodtan tedd fel, ha úgy érzed hunyorítanod kellene nélküle. Ugyanez vonatkozik a dioptriás szemüvegre, kontaktlencsére is.

- Ha nem muszáj, ne grimaszolj.

- Igyál sok vizet! Napi két liter a minimum. Sajnos ezt én sem mindig tudom teljesíteni - főleg az olyan munkahelyeimen jelentett kihívást, ahol az ivás már-már luxusnak számított -, de muszáj, főleg ha még kávézol is, ami bár kétségkívül a legjobb élvezeti cikk, de köztudottan dehidratál. ... ja és beszélni sem tudsz rendesen, ha ki vagy száradva.

- A cigaretta is baromság. Szárítja és öregíti a bőrt, nem beszélve arról, hogy rohadtbüdös. Nem mondom, hogy sohasem dohányoztam, mert nem lenne igaz, viszont sohasem voltam a rabja. Így a helyzet egyszerű: már nem teszem. 

- A szolárium is baromság. Olyanban viszont soha nem voltam még és terveim szerint nem is leszek. Lehetséges, hogy rövidtávon jól néz ki, ha van egy kis színe a bőrnek, de van olyan ismerősöm, aki évek óta pirítgatja a korpuszát és szerintem ezzel tíz évet öregít magán.

- Ha már megérkeztek a kis szemetek, ezeket ne!: Drogériákban kapható maszkok, pakolások. Tapasztalataim alapján sajnos azt kell állítanom, hogy szart sem érnek. A krémekkel ugyanez a helyzet. Másrészről, ha hozzászoktatod a bőröd, magától már sosem lesz olyan, amilyen lehetne. 

- Az a legjobb, amit magad csinálsz! Az anyatermészet sok hasznos növénnyel ajándékozott meg bennünket. Ha szeretsz kotyvasztani, bátran merem ajánlani az ánizsmag-forrázatot. Herbáriában lehet venni kis tasakban ánizst, felforralsz egy csésze vizet, majd egy kis maroknyit beleteszel. Lefeded, kb. 10 percig hagyod állni, üvegcsébe töltöd és reggel bekened vele az arcod. Este is lehet, hiszen éjszaka regenerálódik a bőr. Több napig azért lehetőleg ne álljon az üvegben, inkább készíts újat, sok van egy tasakban és körülbelül ötszáz forit. (Gyűjthetsz is és akkor még ennyibe sem kerül.)

- Meglehet mókás, de hatékony fegyver az uborka. Vágj néhány vékony szeletet a kígyóuborkából és tedd rá a kezelendő felületekre. Hagyd rajta negyed óráig, remekül kisimítja a bőrt. 

- Aludd ki magad és ne idegeskedj fölöslegesen. Ez nagyban hozzájárul az ábrázatodhoz. 

Ha neked is van tapasztalatod e témában, nyugodtan oszd meg velem. ;)

2018.04.30. 18:50, Eszter

12 pont: művész vagy majom?

E két szó közt mindösszesen négy betű az eltérés, így nem lehet egyszerű felismerni a differenciát ezen mégis igen különböző létformák között. Érdemes a pontokat párhuzamosan olvasni. Már ha egyáltalán érdemes...

 
A művész jellemzői:
1. Kíváncsi a létezésére és annak feladatára...
2. ... eközben szeretne valamit adni a világnak, hátha ettől az többé válhat.
3. A kritikát meghallgatja, gondolkozik rajta, s tudatában van annak, hogy ő mindenképpen több lesz ezáltal.
4. Alkotni akar. A lényeg, hogy alkothasson, mert ez teszi boldoggá.
5. Folyamatosan fejleszti magát, tud róla, hogy lelke van.
6. Ha megkérdezik kicsoda ő, előfordul hogy nem tud azonnal válaszolni, vagy nem jut eszébe a neve. Neki nem fontos hogy hogy hívják.
7. Fontosnak tartja, hogy a lehető legrészletesebben ismerje azt, amit csinál - elméletben is.
8. Kritikus a munkájával szemben, szinte sohasem elégedett - mindig van min javítani.
9. kisferenc. Alapvetően örül, ha nem hal éhen. Különösnek találja, amikor pénzt kap azért, amit szeret csinálni, ezért tud örülni neki.
10. Csak azt osztja meg másokkal, amivel mondanivalója van.
11. Ha nincs mondanivalója, akkor hallgat.
12. A művész soha nem művészkedik.
 
A majom jellemzői:
1. Művésznek hiszi magát, pusztán csak azért, mert létezik...
2. ... eközben valójában nem csinál mást, csak önmagát ajnározza, a világ pedig csak addig érdekli, amíg jót mondanak róla.
3. Ha kritikát kap, sértésnek veszi, s meg van győződve arról, hogy mindenképpen kifogástalan amit  csinál.
4. A középpontban akar lenni, a lényeg hogy feltétlenül ismerjék és ha lehet, rajongjanak érte - mert ez teszi boldoggá.
5. Elfogadja, hogy ő úgy tökéletes, ahogy van - még ha nem is -, valójában azt sem tudja kicsoda ő.
6. Ha megkérdezik, kicsoda ő, akkor rögtön elmondja a nevét. Büszkén. Fontos, hogy büszkén.
7. Az elméleti tudást mellékesnek vagy fölöslegesnek tartja, úgysem fogja soha senki megkérdezni, így arra sem derülhet fény, hogy ostoba.
8. Rendíthetetlenül biztos benne, hogy jól végzi a munkáját. Valahányszor egy feladat végére ér elégedetten nyugtázza magában: 'Na, most letettem valamit az asztalra!'
9. NAGYFERENC. Mindig két pofára zabál, és elvárja, hogy megfizessék amit már egyszer megemésztett. Azután újra megeszi, majd megy az illemhelyiségbe...
10. A világnak tudnia KELL(!) hogy ő éppen a vécén ül. Mert bizonyára a világ kíváncsi is erre.
11. Ha nincs mondanivalója, akkor semmitmond - de azt is mondja!
12. A majom mindig művészkedik.
2018.04.28. 19:39, Eszter

Macska-kaparás

Ő itt az úrnőm, Eszter. Most lement vacsorázni és azt hiszi, hogy nem értek a laptopjához, pedig azt is el tudom olvasni, amit rólam írt tegnap. Nemis ettem meg egy strandlabdát(!) és kikérem magamnak, hogy zömök vagyok! Rá bezzeg mindig mindenki azt mondja, hogy sovány, (sokkal nagyobb nálam, de nem baj...!) - és különösképpen Gyula-papa mondja neki, aki ezen felül még folyton biztatja is, hogy egyen! Amikor az úrnőm véletlenül eszik, én pedig tágra nyílt, őszinte tekintettel jó étvágyat kívánok neki, néha nemes egyszerűséggel az arcomba nevet. Nem tudom mit nevet azon, hogy 'jó étvágyat', biztos azt hiszi, hogy kunyerálni akarok - ami egyébként igaz. Amikor Eszter olyat eszik, ami nem egy magamfajta ínyenc ízlésű macskának való, meg szokta mutatni a tányérját, hogy elhiggyem, s rendszerint hozzáteszi: 'Ez nem jó neked, cica'. Legtöbbször ebben igaza is van. El kell ismernem, hogy az úrnőmnek nagyjából mindig igaza van. A kos jegy szülöttje, miért ne lehetne hát igaza? Egyedül ebben a strandlabdás dologban nem volt igaza. Jaj, mindjárt jön vissza, én meg még csak az evésről írtam! Remélem nem kezd neki énekelni... bár kétségkívül jobb hangja van, mint a porszívónak. Örülök, hogy hazajött Pestről. Tudtam én, hogy nem neki való az a büdös, zajos város. Ahogy azt is tudom, hogy minden bizonnyal nem én vagyok élete szerelme, még akkor sem, ha 'drágacicám'-nak hív, ugyanis egy emberbe szerelmes. Istenem, mennyit hallgattam én már ezt, tényleg én vagyok a terapeutája! Nem is mondhatok erről többet, köt a titoktartási szerződés. Mintha szalonna illatát érezném... mennem kell!

2018.04.28. 18:41, Zsigmond

Valaki másról

Ő itt a macskám, Zsigmond. Testét fényes, fekete szőrzet fedi és zöld szeme sárgás-pirosan világít az ágyam alatt, amikor a házban valaki porszívózik. Ha egyik oldalról megvilágítanám őt, s sziluettje a falra vetülne, gyakorlatilag úgy festene, mint aki megevett egy strandlabdát. Ám kissé zömök testalkata ellenére gyakorta megirigylem az életmódját és rendkívüli nyugalmát, melyből szinte csak akkor lehet kimozdítani, ha ostoba emberek közelednek felé, illetve ha valaki szalonnát fal előtte. Zsigmond kizárólag macskák számára készített élelmek aszpikjába szokott fintort vágni, egyébként nem veti meg sem a trappista sajtot, sem pedig a tejfölöspapát. Az élet számos területén sikeres macska anélkül, hogy különösebben megszakítaná magát: gyógyító terapeuta, masszőr, mágikus  macskasegéd, minőségellenőr, portás, titkosügynök, s háztájunk egerei körében közismert pszichopata. Megérzései rendkívül fejlettek, azon túl hogy tisztánlát-, hall, szagol és érez, jóstehetsége is figyelemreméltó.

    

2018.04.28. 17:21, Eszter
Elejére | Újabbak | Régebbiek | Végére |
 
Menü
 
Beszélde

 
Szeretem zugok

 

 Ena

 

Vonatozzunk együtt a gyereknapon! Robogjatok Budapesten vagy Balatonfenyvesen, vagy készítsetek kisvonatot a Mesetárban!    *****    Filmes hírek és kritikák lelõhelye. ÚJ oldal, ami filmekkel és színészekkel foglalkozik. Nézz be most és máskor is!    *****    Az egyetlen magyar forrás a BOSSZÚÁLLÓK univerzumáról | Az egyetlen magyar forrás a BOSSZÚÁLLÓK univerzumáról    *****    HAMAROSAN - DOVE CAMERON RAJONGÓI OLDAL - HAMAROSAN - DOVE CAMERON RAJONGÓI OLDAL - HAMAROSAN - DOVE CAMERON    *****    KÖNYVAJÁNLÓK - ha nem tudod mit olvass, itt találhatsz hozzá inspirációt - BOOKISLAND    *****    Loki rajongók! Fan Fiction és egyéb történetek! Gyere és olvass nálam kedvedre! Ha tetszik, claim loyalty to me! (Loki)    *****    Ayang - Avagy milyen is a világ az én szememmel    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA és segíts másoknak is az asztrológia tanaival!    *****    Társszerkesztõket keresek a dakotajohnson.tk újranyitásához.Ha érdekel és szeretnél jelentkezni kattints a részletekért!    *****    Április 22. a Föld napja! Az ünnep alkalmából cifraszûrös juhászlegény vár benneteket a Mesetárban! Nézzetek be hozzánk!    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel, a legkedvezõbb áron és teljesen ingyenes konzultáció, idõkorlát nélkül!    *****    Egy jégkorong-rajongó lelkészgyakornok lány blogja - ha van kedved, nézz be, szeretettel látlak :) Gréti    *****    Minden Kedves látogatómat szeretettel várom Asztrológia oldalamon, ahol az oktatás INGYENES, az elemzés BECSÜLET-KASSZÁS    *****    Ayang Avagy milye is a világ az én szememmel    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    BOOKISLAND -> A könyvek birodalma elvezet a képzeletünk világába! <- BOOKISLAND    *****    KUTYA VS MACSKA, MELYIK AZ OKOSABB? SZAVAZZ! FÉLSZ A ROBOTOKTÓL, VAGY SEM? MONDD EL! KUTYA VS MACSKA!KUTYA VS MACSKA!!!!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Online Gyermekáruház és bababolt Több ezer termékkel olcsón, országos kiszállítással!    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha